Am dorit o tura lejera cu urcari moderate dar dorinta nu mi-a fost ascultata. Normal, una doresc dar alta vreau. Vroiam sa vad daca piciorul ma tine. Daca doream urcari domoale nu ieseam cu Levy!!!
luni, 13 decembrie 2010
Back on Bike
Am dorit o tura lejera cu urcari moderate dar dorinta nu mi-a fost ascultata. Normal, una doresc dar alta vreau. Vroiam sa vad daca piciorul ma tine. Daca doream urcari domoale nu ieseam cu Levy!!!
miercuri, 1 decembrie 2010
Plimbarica pina la Cabana Susai
Deci, am luat-o usor la pas, pe o vreme superba cu zapada proaspat asezata. Imaginile vor spune restul povestii
duminică, 7 noiembrie 2010
Tara Contrastelor - Slovenia. Citeodata viata iti este organizata anapoda!!!
Daca vreti si niste poze ...
http://cristimaxman.multiply.com/photos/album/59/10.30.2010_in_Slovenia
joi, 14 octombrie 2010
Rocktombrie
miercuri, 29 septembrie 2010
Hai s-o facem, Romania!!!
Am participat in luna Mai la operatiunea de cartare si m-am ingrozit de cite gunoaie sintem capabili sa stringem si sa le aruncam oriunde altundeva decit unde trebuie.
La anul am sa particip din nou cu aceeasi convingere ca prin acest lucru particip si eu la curatarea si redarea stralucirii acestei tari. Sper ca pina atunci cei de pe urma carora s-au adunat gunoaiele sa priceapa ca aceasta actiune a avut scopul de a curata nu de a face loc la alte gunoaie!!!
marți, 21 septembrie 2010
Baile Tusnad - in festival de maraton MTB
Am decis sa plecam de simbata dimineata in Baile Tusnad ca sa putem face si o mica tura pina la Lacul Sf. Ana. Ultima data am fost aici cind aveam vreo 6-7 ani.
Sintem numai noi doi, eu si cu sponsorul meu oficial, sotia, asa ca pe la 7 dimineata o taiem din Cluj spre Baile Tusnad via Sovata. Drumul de la Tg. Mures spre Sovata este impecabil de bun, satele foarte frumoase, casele ordonate si cu flori la geam asa ca, furat de peisaj, facem o mica pauza, neprevazuta, in fata echipajului de pe radar. In sfirsit carnetul meu este dezvirginat si marcat cu 3 puncte.
Ajungem la Tusnad pe la ora 11, facem o cazare rapida la pensiunea Maya, ieftina si foarte frumoasa. Bineinteles ca toata statiunea este plina de biciclisti. La pensiune curtea e plina de biciclete. Decidem sa pornim intr-o tura pina la lac, asa ca bagam la stomac ceva si ne purcedem la drum. Aveam sa recunosc pe drumul care duce in Bixad si mai sus, spre lac, peisaje pe care le vazusem cu prietenii mei buni prin ‘95 - ’96 intr-o excursie spre litoral. Ma cuprinde nostalgia.
Bea da bine din pedala, s-a obisnuit cu bita intr-un timp scurt iar iesirile isi spun cuvintul. Doar cind vede pante mai accentuate se cam sperie dar cu o mina de ajutor se rezolva treaba.
Lacul si imprejurimile lui sint mirifice. Absorb acum cit mai mult pentru ca a doua zi, la concurs, stiu ca nu mai am vreme.
Ajunsi acasa ne culcam destul de devreme, nu inainte de a seta “Cucu” ca nu cumva sa sune dimineata si sa ne trezeasca prea devreme. Cursa incepe abia la ora 11 asa ca este vreme.
A doua zi la pensiune, dimineata, forfota mare. Toata lumea isi regleaza bicicleta, o spala, o unge, o seteaza asa ca sa nu ma las mai prejos ... ma car la incalzire. Incerc prima urcare, o analizez si decid sa mai umflu putin cauciucurile. Proasta decizie, am sa aflu mai tirziu.
Pe la 10 ma prezint la start, lumea deja adunata. Se tin discursuri, se prezinta sponsori si alte lucruri la care nu am fost atent. Fara nici o intirziere startul se da la ora 11, cu putina buluceala la plecare. Nu o sa inteleg niciodata de ce sa insisti sa pleci printre primii daca stii ca in primul kilometru trec de tine jumatate dintre concurenti???
Cred ca in primul kilometru am depasit 30 de participanti, noroc ca startul s-a dat in centrul Bailor Tusnad si pina la prima urcare erau vreo 2 km si drumul era larg. Dar nu fac 1 km si lantul se blocheaza, imi sare de pe foi si ma obliga sa iau o pauza. ‘tu-ti lantu’ ma-tii!!! si foaia mijlocie. Dupa aceste cuvinte de iubire profunda isi revin si nu mi-au mai facut nici o surpriza pe durata cursei.
Pe prima urcare imi fixez ritmul si o tin tot asa. Mai trec de citiva concurenti. Traseul este perfect, uscat atit cit trebuie. Nu am pornit in forta, nu vreau sa fortez ci sa merg in ritm bun. Pina la kilometrul 20 a fost perfect. Stiam ca de aici incepe o urcare grea dar ceea ce ne astepta acolo a depasit orice asteptare. Push-bike 2 km sau mai mult. Nici nu stiu si nici nu ma mai intereseaza pentru ca ritmul mi-a fost stricat. Au urmat portiuni in care mai puneam piciorul pe pedala, mai puneam picioarele jos si impingeam. Coboririle in schimb au fost fantastice.
Odata cu iesirea pe portiunea de asfalt ma loveste si prima crampa musculara dar pe care o tratez rapid asa cum m-au invatat invatatii. O noua portiune de coborire ne duce exact la lacul Sf. Ana. Nu este timp pentru admirat deoarece urmeaza o urcare pe asfalt de care chiar nu mai am chef. Incepusem sa am niste stari stupide, de plutire. Creierul parca mi se topise tot si se scurgea pe undeva.
Punctul 3 de alimentare este la locul potrivit, la fel ca celelalte doua, si o banana combinata cu o ciocolata de casa dispar rapid in mine. Mai sint citiva kilometri pina la final cu o mica urcare la care folosesc din nou forta bratelor, traseu pe plat si coborire.
Va aduceti aminte cind am pomenit ca am facut o mare greseala cind am umflat putin cauciucurile? Zona pe care o strabateam, inainte de coborirea de la final este o zona de iarba strabatuta de multe santuri mici ascunse si care iti toaca nervii pe care-i mai ai dupa o asemenea cursa. Injur, urlu, trec mai departe si in cele din urma vad linia de sosire asa ca lasa bicicleta sa alunece inspre ea.
Trec! Gata!
L-am terminat si pe asta. Nu sint multumit de cum m-am descurcat dar n-am ramas pe traseu, sint intreg, bicicleta este intreaga si gulyas-ul asteapta linga o bere rece.
A fost frumos, m-am simtit foarte bine, sigur voi reveni la acest maraton.
L-am cunoscut, cu aceasta ocazie, pe Dan Mazilu, redactor sef al revistei MBike, un om extraordinar ce face foarte multe pentru ciclismul din Romania fara insa sa stea in lumina reflectoarelor. Era pregatit de cursa, statea de unul singur si probabil se gindea cum sa asterne pe hirtie cronica acestui maraton. A fost o onoare sa dau mina cu el si sa schimb citeva cuvinte.
Cam asta a fost experienta noastra la Baile Tusnad, sigur ne vom mai intoarce.
Poze pe site-ul obisnuit:
http://cristimaxman.multiply.com/
marți, 31 august 2010
Maros Bike Marathon 2010
luni, 9 august 2010
Transfagarasan - intilnire ciclism.ro
A fost incredibil. Alte cuvinte nu mai am.
Poze: http://cristimaxman.multiply.com/photos/album/51/07.31.2010_Intilnirea_ciclism.ro_-_Trans
miercuri, 4 august 2010
Doua zile, o tura ... sau doua?
Privelistea este ceva care nu se poate uita curind. De aceea am si facut-o in doua ture ce au avut puncte de intrare diferite pe creasta. Traseul face parte din Maratonul Maros asa ca cine se inscrie la proba lunga a lui va avea parte de spectacol pe cinste. Merita banu’ dat la intrare.
Am descoperit zona cind ne-am decis sa parcurgem si noi traseul lung al maratonului, acum 2 week-end-uri. Caldura a fost naucitoare.
Intrarea pe primul traseu am facut-o pe drumul construit sa lege cariera de piatra din Somesul Rece cu Autostrada Transilvania, drum ce pleaca de linga „maretul” nod al autostradei si ce incepe cu o urcare numai buna sa te incalzesti nitel. Pina la Manastirea Muntele Rece urcarea este
Pentru cel de-al doilea traseu am ales varianta urcarii prin padurea ce adaposteste Cetatea Fetei din Floresti cu coborire in Vlaha. Merele si corcodusele ne-au primit la intrarea in Vlaha. Din Vlaha, Finiselul este destul de aproape si scapam de asfalt. Urcam iar continuu pe valea Piriului Fenesu pina in Plopi cu directia manastirii Muntele Rece.
Odata ajunsi la Manastire luam o scurta pauza pentru re-energizare. Ambele ture au inclus aceasta pauza.
Plini de energie si apa rece luata de la izvor, trecem pe linga manastire, pe drumul cel mai din dreapta. Minunile zonei pe care o strabatem incep sa apara rind pe rind. Goluri alpine, pajisti, din care vezi vai intregi. De o parte Valea Ierii si in departare Muntele Mare si pe partea cealalta Valea Risca Mare. La vreo 3 km de manastire drumurile celor 2 ture se despart pentru o perioada. Unul coboara in Valea Risca Mare pe care apoi o urca pina la catunul Balta. Celalalt strabate creasta pe la Vf. Tirlavii prin catunul Ghiuri pina la catunul Balta, pe sub Chicera lui Matei. Urcarea continua te face sa “sorbi” fiecare peisaj pe care mama Natura ti-l pune in fata. Drumul de pamint este incredibil de bun pentru o plimbare agale cu bicicleta. Afinele si zmeura insa te fac sa pierzi timp mult.
Din Balta facem o coborire de vreo 9-10 km printr-un decor incredibil pina in Maguri Racatau. Din cauza vitezei trebuie sa fii foarte atent deoarece peisajul te poate surprinde cu frumusetea sa si s-ar putea sa cam uiti pe unde esti. Si nu prea o s-o sfirsesti bine.
De la Maguri Racatau .... asta este o alta poveste, pe care au spus-o si altii.
Poze vedeti si voi la urmatoarele link-uri
luni, 12 iulie 2010
Iepure cu morcov si patrunjel
marți, 6 iulie 2010
Medievalul la a sasea editie - "cea cu noroi"
La Bazna |
joi, 17 iunie 2010
Vidolm-iada, tura cu temperatura
http://cristimaxman.multiply.com/photos/album/47/06.12.2010_Vidolm
http://picasaweb.google.ca/kvxc2009/ClujCiurilaBorzestiBuruVidolmRimeteaAiudRametBradestiPosagaVidolmBuruBorzestiPetresti#
http://picasaweb.google.com/andrei44coman/Iunie2010#
marți, 1 iunie 2010
RAAHAA!!!
Cine-l avea atunci, in editia franceza avea respectul tuturor. Revista trecea din mina in mina precum ceva sacru. Nici o pagina nu era vandalizata, totul se petrecea in deplina liniste si piosenie.
Si acum iata-l ca se reintoarce. Eroul blond, fiul adoptiv al lui Crao, aparatorul semenilor lui, luptatorul neinfricat, ultimul din tribul sau: RAHAN!
joi, 27 mai 2010
Exista viata dupa Bacalaureat?
Cel putin pentru unii care au ajuns chiar si la facultate si sint bursieri. Am dat peste poza asta pe forumul ciclism.ro si ochii mei au luat-o la goana. Inca stau si ma uit la poza si nu pot sa cred ca un bursier in timpul unui protest poate sa-si ceara bursa inapoi in modul in care o face individul de mai sus. Oare ce specialist o sa iasa din el? Ca toti specialistii Romaniei de azi?
Ii doresc sa lupte in continuare. De la coada hirletului!
miercuri, 19 mai 2010
Preluca - Cronica de cursa … dezastru
marți, 11 mai 2010
Preluca Marathon
miercuri, 5 mai 2010
Tura de judet
Este un blog de ture, asa ca ia de aici ...
Ca tot am avut liber de 1 Mai ne-am gindit, noi, trei prieteni: Levy „liderul”, Florin si eu, sa tragem o tura putin mai lunga decit cele pe care le-am facut pina acum. Ne gindeam la o tura de cam 160-180 km care sa strabata judetul Cluj prin Marisael, Belis, Huedin si inapoi catre casa, adica in Cluj. Mi se parea totusi o tura cam anosta asa ca am venit cu o propunere catre “liderul nostru preaiubit”. Am pomenit de Poiana Horea si Albac. Atit mi-a trebui, ideea fiind rapid rumegata si aprobata. Un singur amanunt ne-a scapat. Sa-l informam si pe cel de-al treilea membru al echipei care a aflat dimineata despre noul traseu dar bineinteles avea o cu totul o alta imagine despre cum se va desfasura tura noastra.
Zis si facut, pornim la ora 8 din Cluj catre Gilau cu destinatia Tarnita. Ritm usor sa nu obosim din primii kilometrii. Drumul il stim pe de rost, doar l-am facut de atitea ori. Coada lacului Tarnita si imprejurimile nu mai sint demult necunoscute pentru noi, stim si ca urmeaza “celebra” urcare spre Marisel asa ca decidem sa facem o mica pauza de 10 minute. Primii 5 km din urcare sint cei mai grei, panta este constanta si dreapta asa ca vezi tot timpul ca mai ai inca de urcat. Dar ii cunoastem si pe astia asa ca incet, incet ajungem in sat in Marisel cu cap compas Crucea lui Avram Iancu. Drum lejer aici, dar plin de mizerie si pamint asa ca fiecare masina ce trecea pe linga noi ne aducea aminte sa nu mai visam la padurea verde, in care eram de fapt, si aer curat. Trecem si peste asta caci in 2-3 km ajungem la cruce si stim ca intram in elementul nostru, cel putin pentru o perioada. Am optat sa nu continuam drumul pe asfalt ci sa mai urcam putin si apoi sa mergem pe un forestier. Din pacate acesta este cam scurt asa ca ajungem din nou la asfalt, spre Poiana Horea. Coborire usoara. Avem deja 65 km inregistrati la bord asa ca decidem sa facem o pauza mai lunga putin de alimentare si studiere harta. Pomenim ceva de traseul de intoarcere acasa care urma sa treaca prin Iara. In acel moment cel de-al treilea din trupa realizeaza care este traseul si cam cit mai este de pedalat. Cadere psihica. Noroc ca sintem hotariti. Daca tot am pornit sintem decisi sa si terminam treaba asta.
Fara sa mai zabovim, pornim la drum si in scurt timp ajungem in Poiana Horea. Peisajul deja se schimba, asfaltul se termina si noi trecem printr-un sat care si-a pastrat farmecul sau de sat romanesc. Case de lemn, potrivite pentru nevoia sateanului si nu pentru a avea cit mai multe camere, oameni binevoitori care te saluta cind treci pe linga ei si te intreaba „Incotro baieti?” si-ti spun „Drum bun”.
GPS-ul arata in fata o usoara urcare, de la 1.100 de metri cam pina la 1.300. Am trecut fara sa o simtim. Natura ne oferea la fiecare pedala un peisaj tot mai spectaculos asa incit dupa aproximativ 80 km de la Cluj am ajuns in virful catararii, in apropiere de Matisesti.
Pauza. Mincat ceva. Sunat neveste, prietene sa stie ca sintem ok, c-am prins o farmitura de semnal. Urmeaza distractia. Din acest punct urmeaza doar sa coborim. Pentru inceput o coborire de 10 km cu panta si de 12% in unele locuri. Matisesti cred ca este satul cel mai intins pe care l-am vazut vreodata. La intrare in sat GPS-ul imi arata ca mai avem inca 6 km pina in centrul lui, iar pe dealurile din jur doar case rasfirate cit vedeai cu ochii. Totul este verde imprejur. Drumul impecabil, asfaltat din centrul satului, dar curat, fara praf, ingust cit sa incapa doar o masina. Drum tipic satelor de munte.
Nu facem altceva decit sa coborim acum: Horea, Rusesti trec pe linga noi si in Albac ajungem in DN75. De aici dam de putin greu caci vintul ne joaca feste si bate in rafale scurte din fata.
In Campeni ne decidem ca e timpul pentru o pauza putin mai lunga. Avem deja peste 120km facuti, asa ca merge un mic cu mustar, ca doar este 1 Mai. Ne despartim cu greu de masa si ne punem din nou la drum. Un panou ne arata ca mai avem pina in Cluj ceva de pedalat. Cam 115 km. Este ok, noroc ca drumul este in coborire usoara. Vintu’ ma-sii!!!
Asa trecem, impreuna cu Ariesul care curge pe linga noi, prin Bistra, Baia de Aries, Salciua de Sus si de Jos, Vidolm. Noroc ca peisajul este neschimbat. Dealuri verzi, pomi infloriti, creste care in bataia soarelui din amurg incep sa capete o culoare portocalie.
In sfirsit ajungem la intersectia care ne duce spre Iara, Lita si apoi Cluj. Nu stiu de ce spun „in sfirsit” pentru ca de aici mai avem cam 45 km si putem sa spunem „adio” drumului in coborire. Una peste alta ne intimpina un drum groaznic, plin de praf incit farurile noastre lumineaza in noapte ca „sabia lu’ Vader”. Oboseala deja este mai presus de ceea ce am crezut ca vom suporta si mai urmeaza doua urcari nenorocite. Asa ca vine in discutie ideea de a chema masina de asistenta in calea noastra. Florin e terminat, nici eu nu stau mai bine. Doar Levy mai are inca pofta de pedalat. De unde mai are omul asta suflu nu inteleg.
Sunam, masina porneste in calea noastra, Levy „liderul neinfricat” o taie inainte. El a facut 235 km, noi ne-am intilnit cu sotia mea in Lita dupa 213 km de pedalat si 11 ore si jumatate de stat in sa.
A fost incredibil. Combinatia ideala: greu dar frumos.
Poze: http://cristimaxman.multiply.com/photos/album/45/01.05.2010_..._plimbarica_de_simbata
http://picasaweb.google.ca/kvxc2009/235Km1137OreInSaTarnitaPoianaHoriCampeniBuruSavadisla#
O alta viziune:
http://xcbikers.blogspot.com/2010/05/de-mult-am-tot-copt-o-iesire-cu-multi.html#more
Track:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=tgqpjjzyonjmvlfs
Deja am in cap inca un traseu, de data aceasta de 200 km doar.
marți, 4 mai 2010
Ginduri - o parte
Salutare, popor pe bicicleta
Nu-mi doresc ca acest blog sa fie un alt blog despre biciclete, vreau doar sa fie despre viata, viata mea si a familiei mele, calare pe bicicleta si pe linga.